Produkty / Těstoviny
BREAD MIX – směs pro bezlepkový chléb a pizzu, 500g
Složení: kukuřičný škrob, celozrnné bezlepkové ovesné vločky 6%, rýžová mouka, zahušťovadla: xanthanová guma, hydroxypropylmethylcelulóza; vláknina Psyllium.
Vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku.
Nutriční hodnota ve 100 g:
Energetická hodnota: 1488 kJ/351 kcal
Tuk: 0,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 82 g
z toho cukry: <1,0 g
Vláknina: 3,5 g
Bílkoviny: 1,9 g
Sůl: 0,058 g
Čistá hmotnost: 500g
Skladujte na suchém a chladném místě
POSTUP PŘÍPRAVY : CHLÉB
500 g BREAD MIX BEZGLUTEN
1 a 1/3 lžičky soli (10 g)
1 lžíce cukru (15 g)
500 ml vlažné vody
15 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušených kvasnic
3 lžíce oleje + pro potření těsta
Vsypejte „chlebovou směs”, sůl, cukr do mísy a zamíchejte. Těsto míchejte na hladkou hmotu ( ručně nebo hnětačem) Postupně přidávejte vodu s rozpuštěnými čerstvými kvasnicemi a nakonec přidejte olej. Pokud používáte suché droždí, přidejte ho přímo do suché směsi. Těsto vložte do namazaného plechu na pečení (28 x 9 cm), zarovnejte povrch těsta, přikryjte čistou utěrkou a odložte na teplé místo, aby se objem asi za 45 minut zdvojnásobil. Troubu předehřejte na 200 ° C nádobou s vodou umístěnou na dně. Těsto jemně potřete olejem, vložte do trouby a pečte asi 50 minut (bez cirkulace vzduchu). Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte vychladit.
Chléb v pekárně – pečte na vhodném programu asi 3,5 hodiny
PIZZA
250 g BREAD MIX BEZGLUTEN
¾ lžičky soli (5 g)
½ lžíce cukru (7 g)
200 ml vlažné vody
10 g čerstvých kvasnic nebo 5 g sušených kvasnic
2 lžíce oleje
Vsypejte „chlebovou směs”, sůl, cukr do mísy a zamíchejte.Těsto míchejte na hladkou hmotu ( ručně nebo hnětačem). Postupně přidávejte vodu s rozpuštěnými čerstvými kvasnicemi a nakonec přidejte olej. Pokud používáte suché droždí, přidejte ho přímo do suché směsi. Pak těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 30 minut. Těsto vyválejte nebo zformujte s olejem potřenýma rukama do tenkého plátu. Na povrch vložte své oblíbené přísady a pečte asi 30 minut při 200 ° C (bez cirkulace vzduchu).